Tetszett a cikk?

Rafik Hariri libanoni kormányfő csütörtökön megalakította új, 30 miniszterből álló kormányát. Az új kabinet sorrendben már a harmadik Emile Lahud libanoni államfő elnöksége alatt.

Az új kormány megalakulásáról a libanoni miniszterelnöki hivatal titkára, Szuheil Bugi számolt be csütörtökön. A libanoni politikai hagyományoknak megfelelően a kabinet 15 keresztény és 15 muzulmán miniszterből áll és a kormányfő minden esetben szunnita muzulmán. Az AFP tudósításában kiemelte: a kormányváltást, amely nem sokkal azt követően történt, hogy az amerikai-brit erők elmozdították hatalmából Szaddám Huszein iraki elnököt, a Szíria elleni amerikai fenyegetés diktálta. Damaszkusz ugyanis meghatározó befolyással bír a libanoni politikára - írta a francia hírügynökség. A szunnita muzulmán Rafik Hariri 1992 óta négy különböző összetételű kormány fejeként állt, rövid megszakításokkal, az alig tízezer négyzetkilométeres, ám 3,5 millió lakosú Libanon élén. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!