Tetszett a cikk?

Izrael kivonulását követelte a megszállt palesztin területekről a berlini autóbuszt vasárnap este eltérítő 27 éves libanoni férfi, aki végül megadta magát a rendőrségnek. A busz sofőrjét és nyolc utasát túszként fogva tartó elkövetőt hétfőn már bíróság elé állítják.

A késsel hadonászó férfi este fél 9 óra tájban Berlin északi részén egy buszmegállóban kerítette hatalmába a járművet, egy három gyermekes családot azonban gyorsan szabadon engedett. Akciója mindössze 45 percen át tartott, rövid tárgyalás után ellenállás nélkül feladta magát, elengedve a buszon maradt három utast és a gépkocsivezetőt. A járművet korábban kommandósok vették körül.
Németországban egy hónapon belül már a harmadik buszjáratot térítették el. Egy 17 éves libanoni származású, német állampolgár pénteken Brémában 16 embert ejtett túszul egy hatalmába kerített autóbuszon. A pisztollyal felfegyverkezett fiatalember az al-Kaida terrorhálózat négy tagjának, köztük Ramzi bin al-Sibának, az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-én végrehajtott merényletek feltételezett koordinátorának szabadlábra helyezését követelte. A hét órán át tartó túszdráma vérontás nélkül ért véget. A túszszedő, akinek fegyvere nem volt megtöltve, azóta részletes beismerő vallomást tett az államügyészségen, az Izrael elleni harcra elkötelezett "Isten harcosának" nevezve magát.
Két héttel ezelőtt, április 11-én Berlinben egy menekülő bankrabló kényszerített útvonalváltoztatásra egy autóbuszt. A bekerített járművet nem egészen négy óra elteltével kommandósok rohamozták meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!