Tetszett a cikk?

Egy öngyilkos merénylő akciójában legkevesebb hárman vesztették életüket szerda hajnalban Tel-Aviv tengerparti sétányán egy étterem-sörözőben. A robbanásban hatvanöten megsebesültek, közülük kettő állapota válságos, haté pedig nagyon súlyos.

A rendőrség vizsgálata szerint a merénylő be akart térni a vendéglátóhelyre, de a biztonsági őr feltehetően útját állta. Valószínűleg ez gátolta meg a nagyobb tragédiát, hiszen az étterem tele volt emberekkel.
A merénylőre több kilogrammnyi robbanó anyag volt erősítve, és a detonációt követően tűz ütött ki az étterem épületében, amely az amerikai nagykövetség szomszédságában van. A rendőrség azonnal lezárta a környéket, és megkezdte a terület átfésülését esetlegesen más elrejtett robbanóeszközök felkutatására.
Az öngyilkos merényletet néhány órával azt követően követték el, hogy a palesztin parlament jóváhagyta Mahmúd Abbász miniszterelnöki jelöltségét. A palesztin kormányfő politikai programjában a terrorizmus elleni harcot is meghirdette. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!