Tetszett a cikk?

Több tornádó pusztított vasárnap délután az Egyesült Államok középső részében, Kansas, Missouri és Tennessee államok körzetében. A tornádó-hullámnak huszonkét halálos áldozata van.

Az érintett térség egy részét katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánították. Helyi illetékesek szerint sok év óta a legsúlyosabb ilyen típusú katasztrófáról van szó a körzetben. Csak Kansas City városában mintegy százötven házban súlyos károk keletkeztek, legalább 20 épület pedig teljesen romba dőlt. Az MTI szerint a város nemzetközi repülőterét egy időre le kellett zárni, az épületeket pedig kiürítették. Missouriból 16, Kansas államból 5, Tennessee-ből egy halálesetet jelentettek. A zord időjárás Dél-Dakota és Nebraska államok egy részét is érintette.
Ebben az évben eddig két tornádó érintette az Egyesült Államokat: mindkettő márciusban, az egyik Florida, a másik pedig Texas és Georgia államokban pusztított. Texas - és Kansas - állam egyébként beleesik abba a meteorológusok által "Tornádó sétánynak" nevezett részbe, ahol évente átlagosan több mint hat tornádó csap le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!