Tetszett a cikk?

Legalább huszonegyen meghaltak és nyolcan megsebesültek szerdán az észak-indiai Tripura államban szakadár törzsi harcosok támadásaiban.

Az egyik esetben a Tripura Tigrisei nevű betiltott szervezet tagjai egy falu lakosait álmukból ébresztették fel és egyszerűen kivégezték őket. A vérengzésnek tizenkilencen estek áldozatul - jelentette a lázadók elleni kormányegységek parancsnoka. A másik támadást a szintén törvényen kívüli Tripurai Nemzeti Felszabadítási Front harcosai követték el: a főváros, Agartala közelében két embert lőttek le.
Az indiai-bangladesi határ közelében fekvő, enklávéban lévő Tripura államban húsz éve tartanak a törzsi zavargások. A lázadók támadásai több mint tízezer halálos áldozatot követeltek, csak tavaly legalább 150-en haltak meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!