Tetszett a cikk?

A Greenpeace gyanúja szerint eltitkolt üzemzavar volt áprilisban a mohi atomerőműben Szlovákiában. A hiba miatt a dolgozók közül többen a megengedettnél nagyobb sugárdózist kaphattak.

A Greenpeace azt gyanítja, hogy az erőmű első blokkjában a reaktor szigetelésének megrongálódása miatt néhány ott dolgozó ember a megengedettnél nagyobb, úgynevezett éves sugárdózist kapott, valószínűleg április 25-én - tájékoztatta környezetvédelmi világszervezet szlovákiai irodájának vezetője a TASR szlovák hírügynökséget. A magyar-szlovák határhoz közel eső, Léva melletti Mohiban épült erőmű illetékesei nem nyilatkoztak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!