Két komolyabb sérültje van annak a pénteki pokolgépes merényletnek, amelyet egy izraeli autóbusz ellen követtek el palesztin szélsőségesek a Gázai övezetben fekvő Necarim település közelében. A robbantást a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vállalta.

A robbanásban kilenc utas megsérült, őket azonnal a beér-sevai kórházba szállították. Heten könnyebb sérülésekkel megúszták, míg két társuk sebei komolyabbak, de nem súlyosak - közölték a kórház munkatársai. A tizenöt utas annak köszönheti életben maradását, hogy a Necarimból Izraelbe tartó autóbusz páncélozott volt.
Az első jelentések egy útra helyezett pokolgépről számoltak be, de a biztonsági szakértők jelenleg azt vizsgálják, hogy esetleg egy páncéltörő rakétát lőttek ki a gépjárműre. Palesztin szemtanúk szerint a merénylet után izraeli harckocsik tüzet nyitottak a szomszédos palesztin állások ellen Necarim környékén, a térséget lezárták és a palesztinok számára betiltottak minden utcai mozgást.
A robbantást a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vállalta. A bejelentést a Gázai övezetben fekvő Dzsabalíja menekülttáborban tartott gyűlésen tették meg, ahol az egybegyűltek egyúttal tiltakoztak az útiterv néven ismert nemzetközi kezdeményezésű közel-keleti béketerv ellen.
Az AP hírügynökség emlékeztet arra, hogy a hét elején két nap leforgása alatt négy öngyilkos merényletet hajtottak végre a Hamász palesztin fegyveres szervezet tagjai izraeli célpontok ellen. A merényletekben 12-en haltak meg. A támadás nem sokkal azt követően történt, hogy Mahmúd Abbász palesztin kormányfő előző este az Izrael elleni terrorcselekmények leállítását kérte a Hamász iszlám ellenállási mozgalom vezetőitől. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Napos, de hűvös idő várható

Napos, de hűvös idő várható

Nem leszünk rabszolgák! - Szegeden is tüntettek a kormány és a túlóratörvény ellen

Nem leszünk rabszolgák! - Szegeden is tüntettek a kormány és a túlóratörvény ellen

A bevándorlók mellett tüntettek Rómában

A bevándorlók mellett tüntettek Rómában

Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet