Erős, a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű fölrengés rázta meg Indonézia egyes szigeteit kedden; Japánban pedig a hétfői földrengést követően több mint kétszáz utórezgést regisztráltak.

A keddi indonéziai földrengésben egy ember meghalt, mintegy 50 ház összedőlt - jelentette az AFP hírügynökség. A rengés epicentruma a tengerben volt, Celebesz (Sulawesi) szigetétől keletre, s a Fuszer-szigetek (Maluku-szigetek) körzetét is sújtotta.
A Japán észak-nyugati részét hétfőn sújtó, a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengést követően hétfőről keddre virradó éjszaka 213 utórezgést regisztráltak a szigetországban, ezek közül legalább 90-et a lakosság is érzékelt. Az utórezgések legerősebbje a Richter-skála szerint 4,9 fokos volt. A hétfői földrengésben összesen 104-en sebesültek meg, közülük 11-en szenvedtek komolyabb töréseket, de senki sincs életveszélyben. Összesen 141 ház rongálódott meg és 63 esetben jelentettek földcsuszamlásokat. Szakértők szerint a fölrengésnek azért nem lettek súlyosabb következményei, mert epicentruma 71 kilométerrel a tenger alatt, Mijagi prefektúra partjaitól 20 kilométerre volt.
Közben Algériában egyre kevesebb az esélye annak, hogy a múlt héten történt földrengés utáni mentésekben túlélőkre bukkanjanak a mentőcsapatok. A Miskolci Speciális Mentőcsoport szombaton érkezett a romokban heverő Boumerdes városba, ahol azóta is folyamatosan dolgoznak. A magyarok egy 150 tagú, gépesített kínai mentőcsapat előtt térképezik fel a terepet, jelzésükre vasárnap délután élve megtaláltak egy 17 éves fiút egy összedőlt ház romjai alatt. A legfrissebb adatok szerint a Richter-skálán 6,7-es erosségű rengésnek eddig 2162 halálos áldozata és 8965 sebesültje van, de több mint ezer embert még nem találtak meg.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pécsen is tüntettek, megdobálták a Mediaworks székházát is

Pécsen is tüntettek, megdobálták a Mediaworks székházát is

Videó: Rendőrségi furgon tolta előre az egyik tüntetőt a Nyugatinál

Videó: Rendőrségi furgon tolta előre az egyik tüntetőt a Nyugatinál

Durva büntetést rótt ki a Milanra az UEFA

Durva büntetést rótt ki a Milanra az UEFA

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Több millió dolláros ajándék karácsonyra! De vajon írtak róla szerződést?

Több millió dolláros ajándék karácsonyra! De vajon írtak róla szerződést?

Orbán egykori tanácsadója arról beszél, hogyan kell nekimenni egy ilyen rendszernek

Orbán egykori tanácsadója arról beszél, hogyan kell nekimenni egy ilyen rendszernek