Tetszett a cikk?

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter szerint elképzelhető, hogy Irak valóban megsemmisítette tömegpusztító fegyvereit, mielőtt az Egyesült Államok márciusban háborút indított Szaddám Huszein rezsimje ellen.

Az amerikai védelmi miniszter elmondta: a tömegpusztító fegyverek keresése időbe telik, mert még több száz gyanús helyet kell átvizsgálni. Justin Webb, a BBC washingtoni tudósítója szerint Rumsfeld megjegyzésével - miszerint elképzelhető, hogy Irak megsemmisítette a fegyvereket - a Bush-adminisztráció elismerte, hogy az Egyesült Államok nem találja meg Irak állítólagos tömegpusztító arzenálját.
Márpedig Irak megtámadásának fő indoka éppen az volt, hogy Szaddám Huszein kémiai, biológiai és nukleáris fegyverekkel rendelkezik, emlékeztet a BBC. A megdöntött iraki rezsim vezetése korábban azt állította: a fegyvereket az ENSZ-határozat utasítása alapján megsemmisítette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!