Tetszett a cikk?

Eddig nem tisztázott körülmények között felrobbantotta magát csütörtökön a májusi rijádi robbantások fő gyanúsítottja, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagja.

Egy névtelenséget kérő belügyi illetékes az AP-nek elmondta, hogy Turki Naszer al-Dandani az al-Dzsauf nevű tartományban, Rijádtól 900 kilométerre északra végzett magával csütörtökön reggel. A férfit május közepe, a 25 halálos áldozatot követelő, rijadi merényletek óta körözték.
Al-Dandani volt az első számú közellenség Szaúd-Arábiában azután, hogy a merényletek feltételezett eszmei szerzője, Ali Abdurrahman al-Gamdi június 26-án megadta magát. Amerikai terroristaellenes illetékesek korábban úgy vélekedtek, hogy al-Gamdi letartóztatása erősen visszavetheti az al-Kaida szaúdi tevékenységét, al-Dandani halála pedig tovább ronthatja a szervezet cselekvőképességét.
A szaúdi hatóságok összesen 125 gyanúsítottat vettek őrizetbe a május 12-i merényletek után. Szaúd-Arábiában született Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője, és tizenöt géprabló is abból a 19-ből, akik részt vettek a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni merényletekben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának