Egy amerikai katonát megöltek, 19-et pedig megsebesítettek két csütörtök késő esti támadásban Bagdadban, illetve Irak középső részén.

Az első, csütörtök esti incidensben orvlövész lőtte agyon az első páncélos hadosztály egyik katonáját az iraki fővárosban, Bagdadban. A másik, aknavetős támadást a Bagdadtól 90 kilométerre északra fekvő Balad városánál követték el ismeretlen merénylők az amerikai erők egyik támaszpontja ellen. A bázison több becsapódó akna is robbant. A 19 sebesült amerikai katonát kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról egyelőre semmit sem közöltek. A támadássorozat pénteken reggel is folytatódott: Bagdad peremén egy amerikai terepjárót ért ismeretlen eredetű robbanás, amelyben legalább egy katona megsebesült. Az esetek illeszkednek az utóbbi hetek egyre sűrűbbé váló, gerillaharcra emlékeztető rajtaütéseinek sorozatába - vélik megfigyelők.
A megszálló erők 27 amerikai és 6 brit katonája halt meg ellenséges tűzben azóta, hogy George Bush amerikai elnök május elsején hivatalosan bejelentette a Szaddám Huszein iraki elnök rendszerének megdöntésére irányuló hadműveletek végét. A fegyveres támadások annak ellenére folytatódnak Irakban, hogy az amerikai hadvezetés nagy erőket csoportosított a Bagdadtól északra, északkeletre fekvő térségbe, amely egykor az iraki elnök leghívebb támogatóinak volt szűkebb hazája. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rettegésben tartotta a gyermekotthon lakóit egy testvérpár

Rettegésben tartotta a gyermekotthon lakóit egy testvérpár

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Kovács Zoltán: Juncker összekeveri az álhírt a véleménnyel

Kovács Zoltán: Juncker összekeveri az álhírt a véleménnyel

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!