Tetszett a cikk?

Egy amerikai katonát megöltek, 19-et pedig megsebesítettek két csütörtök késő esti támadásban Bagdadban, illetve Irak középső részén.

Az első, csütörtök esti incidensben orvlövész lőtte agyon az első páncélos hadosztály egyik katonáját az iraki fővárosban, Bagdadban. A másik, aknavetős támadást a Bagdadtól 90 kilométerre északra fekvő Balad városánál követték el ismeretlen merénylők az amerikai erők egyik támaszpontja ellen. A bázison több becsapódó akna is robbant. A 19 sebesült amerikai katonát kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról egyelőre semmit sem közöltek. A támadássorozat pénteken reggel is folytatódott: Bagdad peremén egy amerikai terepjárót ért ismeretlen eredetű robbanás, amelyben legalább egy katona megsebesült. Az esetek illeszkednek az utóbbi hetek egyre sűrűbbé váló, gerillaharcra emlékeztető rajtaütéseinek sorozatába - vélik megfigyelők.
A megszálló erők 27 amerikai és 6 brit katonája halt meg ellenséges tűzben azóta, hogy George Bush amerikai elnök május elsején hivatalosan bejelentette a Szaddám Huszein iraki elnök rendszerének megdöntésére irányuló hadműveletek végét. A fegyveres támadások annak ellenére folytatódnak Irakban, hogy az amerikai hadvezetés nagy erőket csoportosított a Bagdadtól északra, északkeletre fekvő térségbe, amely egykor az iraki elnök leghívebb támogatóinak volt szűkebb hazája. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oroszország rákapcsolódott az 5G-re: másodpercenként 1,5 Gbit a sebesség

Oroszország rákapcsolódott az 5G-re: másodpercenként 1,5 Gbit a sebesség

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kunetz: Tömegnyomor lehet a nyitva tartó üzletekben

Kunetz: Tömegnyomor lehet a nyitva tartó üzletekben