Tetszett a cikk?

Öt személyt megölt, többet megsebesített, végül magával is végzett kedden egy férfi a Mississippi állambeli Meridianban, a Lockheed Martin cég üzemében.

A férfi, a cég alkalmazottja vaktában, vadul lövöldözött, amint végighaladt az egész üzemen. Öt személyt megölt, nyolcat megsebesített, mielőtt saját maga ellen fordította fegyverét. A szemtanúk szerint négy lőfegyver is volt nála, egy sörétes vadászpuska, egy félautomata karabély, valamint két pisztoly. A férfi kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csak annyit közöltek, hogy a Lockheed Martin alkalmazottja volt, akárcsak áldozatai. Tettének az oka egyelőre ismeretlen. A megyei CNN hírtelevíziónak a megyei seriff elmondta, hogy a sebesülteket kórházba vitték, többnek súlyos az állapota.
A 30 ezer lakosú Meridian az állam legbiztonságosabb városának tartotta magát. Meridian polgármestere kimondhatatlan tragédiának nevezte a történteket. A Lockheed Martin szóvivője a marylandi Bethesdában csak annyit mondott, hogy egyelőre tájékozódnak, nem tudnak részletekkel szolgálni.
A bethesdai székhelyű, összesen 125 ezer embert foglalkoztató cég a Pentagon legnagyobb hadiipari szállítója. A meridiani üzem mintegy száz dolgozója az újgenerációs F-22 Raptor vadászgépekhez és a C-130J típusú Hercules szállító gépekhez gyárt alkatrészeket. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Komoly felfordulást okozhat az Európai Parlamentben a Fidesz kilépése

Megszűnik a POSZT

Megszűnik a POSZT