Tetszett a cikk?

Jóllehet most már tényként kezeli a katonai ügyészség, hogy a szlovák titkosszolgálat (SIS) törvénytelen módon lehallgatta a SME című szlovák liberális napilap telefonját, az ügyben - bizonyítékok híján - senki ellen nem emelnek vádat.

Dobroslav Trnka legfőbb katonai ügyész szerint a lehallgatott nem Pavol Rusko, a kormánypárti Új Polgári Szövetség (ANO) elnöke volt, hanem a SME című szlovák napilap, melynek munkatársával Rusko annak idején telefonbeszélgetést folytatott.
Rusko tavaly decemberben robbantotta ki az ügyet, miután rájött, hogy a SME-vel folytatott beszélgetését "valahol" rögzítették. A belügyminisztérium és a titkosszolgálat egymásra mutogatva próbált kitérni a gyanú elől, mígnem az ügy kivizsgálását a katonai ügyészségre bízták. Időközben Vladimír Mitro titkosszolgálati igazgató saját kérésére távozott hivatalából, helyét Ladislav Pittner egykori belügyminiszter vette át.
A legfőbb katonai ügyész pénteken közölte a tényt, egyszersmind azt, hogy a tiltott lehallgatás ügyében folyó vizsgálatot leállították, mert csak nyolc személyre tudták szűkíteni a lehallgatással gyanúsítható titkosszolgálatiak körét, de bizonyíték híján konkrét személy ellen nem tudnak vádat emelni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapest maga vizsgáltatja meg az oltások hatékonyságát 1500 embernél

Budapest maga vizsgáltatja meg az oltások hatékonyságát 1500 embernél

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

A Jóbarátoknak már az első két része olyat dobott, amit addig szinte senki

A Jóbarátoknak már az első két része olyat dobott, amit addig szinte senki