Tetszett a cikk?

Hét embert sebesült meg, amikor felrobbant az orosz hadiflotta egyik lőszerraktára a csendes-óceáni partvidéken, Vlagyivosztoktól ötven kilométerre.

Rendőrségi beszámolók szerint az első robbanások helyi idő szerint röviddel négy óra után következtek be a flotta arzenáljában, ahol fedélzeti lövegekhez való lőszereket tároltak. A detonációk nyomán a környező településeken betörtek az üvegablakok, s a sebesülések többsége üvegszilánkoktól történt. A jelentések szerint a katonai raktár két őre is a sebesültek között van.
A Tajezsnij falunál lévő arzenál környékéről csaknem kétezer embert telepítettek ki a hatóságok – a környéken sok vlagyivosztokinak van nyaralója –, majd amikor csökkent a veszély, megszűntek a sorozatos robbanások, a környéket lezáró rendőrök és katonák visszaengedték az embereket.
A hivatalos közlés szerint a fedélzeti ágyúk lövedékeinek robbanása nyomán a repeszek maximálisan 300 méteres sugarú körben szóródhatnak szét. A csendes-óceáni orosz flotta vezérkara a RIA „Novosztyi" hírügynökség szerint egyelőre elzárkózott minden további tájékoztatásról, s nincs hivatalos ingformáció egyelőre arról, hogy mi okozhatta a robbanást, s az milyen pusztítást végzett a lőszerraktárban.
Más forrásokból úgy tudni, hogy a halászok napjának ünnepségeink kilőtt petárda esett bele a lőszerraktár szellőzőrendszerébe, s ez váltotta ki a robbanást.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme az F1 idei új Aston Martin biztonsági- és orvosi autói

Íme az F1 idei új Aston Martin biztonsági- és orvosi autói

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!