Tetszett a cikk?

Nagyon sok természeti vagy ember előidézte katasztrófa, válság merül feledésbe amiatt, hogy az emberiség figyelmét az újságok szalagcímeit megtöltő konfliktusok foglalják le, olyanok, mint például az iraki vagy az afganisztáni - állapítja meg jelentésében a Nemzetközi Vöröskereszt.

A tavalyi évben 24 ezer 500 ember halt meg különböző katasztrófákban - a fölrengésektől kezdve a légi balesetekig -, a háborúkat nem számítva – derül ki a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) 239 oldalas idei jelentésében.
A nemzetközi segélyezés eltolódott "a stratégiailag fontos konfliktusok nagy nyilvánosság előtti enyhítésének" irányába. Itt főleg az Egyesült Államoknak a terrorizmus elleni nemzetközi hadjáratával összefüggő konfliktusokról van szó. És miközben a segélyszervezeti alkalmazottak munkájukat végzik, az erőszak őket is fenyegeti, nem egy esetben életüket áldozzák hivatásuk gyakorlásáért Libériától Afganisztánig - írta az IFRC, amelynek jelentése a www.ifrc.com címu honlapon olvasható részletesen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook lesz az új közellenség?

A válásáról beszélt az amerikai first lady

A válásáról beszélt az amerikai first lady

Annyi a covidos Balassagyarmaton, hogy a polgármester arra kéri a szülőket, ne vigyék iskolába a gyerekeket

Annyi a covidos Balassagyarmaton, hogy a polgármester arra kéri a szülőket, ne vigyék iskolába a gyerekeket