Tetszett a cikk?

Aknavetőgránát csapódott be az Egyesült Államok monroviai nagykövetségének területére hétfő délután. A robbanásban legkevesebb három ember megsebesült. Az AP amerikai hírügynökség szerint a robbanásnak halálos áldozatai is voltak, ezt azonban más forrásból egyelőre nem erősítették meg. Hétfőn hatvanan haltak meg a fővárosban zajló harcokban.

Terrence Dudley parancsnokhelyettes, az amerikai haditengerészet szóvivője szerint a követség élelmiszerraktárát érte találat. Előzőleg több mint egy tucat lövedék csapódott be a tengerparton fekvő, betonkerítéssel körbevett amerikai nagykövetség környékén, riadalmat keltve a külképviseleten dolgozók és tartózkodók - köztük számos újságíró - körében, akik a követségi épületekben kerestek menedéket.
Az aknagránát becsapódása után a polgári személyeket kimenekítették a nagykövetség kétszintes épületéből. A robbanásban egy amerikai riporter sebesült meg, aki a főépületen kívül tartózkodott, és két helyi biztonsági őr egy melléképületben.
Az Egyesült Államok által az országba vezényelt 41 fős amerikai különleges tengerészgyalogos-alakulat éppen hétfőn érkezett meg a libériai fővárosba; velük együtt csaknem 70 fősre növekedett a Monroviában lévő amerikai egység száma.
Hétfőn 60 ember vesztette életét a libériai fővárosban a lázadók és a kormányerők közötti harcokban. A Monroviában zajló összecsapások miatt az ENSZ kivonta a városból a még ott lévő hét munkatársát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Itt a NASA újabb sikere: 10 percre elég oxigént termelt a Marson a Perseverance

Itt a NASA újabb sikere: 10 percre elég oxigént termelt a Marson a Perseverance

Az irodai munkavégzéshez szinte már csak egy telefon kell

Az irodai munkavégzéshez szinte már csak egy telefon kell