Tetszett a cikk?

Az Oszama bin Laden által szervezett al-Kaida terrorista csoport tagjai azok a személyek, akiket a napokban tartóztattak le Szaúd-Arábiában - jelentette be a szaúdi belügyminiszter. Szaúd-Arábiában a májusi, rijádi merényletek óta legalább 125 terroristát fogtak el.

Najef bin Abdel-Aziz herceg szerint megtalálták az összekötő szálat a három helyszínen elfogott terroristák között. A miniszter arról nem nyilatkozott, honnan származnak a náluk talált fegyverek, de közölte, hogy teherautókat is lefoglaltak, amelyek csak arra vártak, hogy robbanóanyaggal rakják meg, és létfontosságú intézmények ellen vessék be őket. Hangsúlyozta, hogy további gyanúsítottak után nyomoznak.
A belügyminiszter az as-Sark al-Avszat című arab lapnak nyilatkozva felszólította honfitársait, hogy ne adakozzanak gyanús csoportoknak, mert azzal akaratlanul is gyilkosságokhoz járulhatnak hozzá.
Szaúd-Arábiában a májusi, rijádi merényletek óta legalább 125 terroristát fogtak el, és tűzharcban is sokat lelőttek. Május 12-én öngyilkos merénylők a fővárosban megrohantak egy külföldiek által lakott épületcsoportot, és 25 embert megöltek, miközben a támadók közül is kilencen meghaltak.
A terroristák üldözése és a velük való leszámolás nem utolsósorban amerikai nyomásra folyik, mivel a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni merényletek végrehajtóinak többsége - 19 terroristából 15 - szaúd-arábiai volt, akárcsak maga Oszama bin Laden. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Egy hónapig se látogatni, se elhagyni a gyerekotthonokat nem lehet

Több kilométeres a dugó az M0-son

Több kilométeres a dugó az M0-son

Dr. Sófi Gyula: A gyerekek 25–30 százalékának van pszichés gondja, és ezen a Covid tovább ront

Dr. Sófi Gyula: A gyerekek 25–30 százalékának van pszichés gondja, és ezen a Covid tovább ront