Tetszett a cikk?

A libériai védelmi minisztérium szerint az elmúlt napokban több mint 600 halálos áldozatot követeltek a kormánycsapatok és lázadók között Monroviában dúló fegyveres összecsapások. Jóllehet a Nyugat-afrikai Gazdasági Közösség (ECOWAS) korábban jelezte, hogy katonákat küld az országba, ígéretét eddig nem teljesítette.

Segélyszervezetek becslése szerint mintegy százan vesztették életüket a főváros több pontját érő tüzérségi tűzben. A halottak többsége azon tízezrek közül került ki, akik Monrovia belvárosába és a diplomatanegyedbe húzódtak a nagyobb biztonság reményében.
Nyugat-afrikai országok vezérkari főnökei kedden Szomáliában tartottak megbeszéléseket a libériai helyzetről és a nemzetközi erők helyi bevetéséről. Az Egyesült Államok azt szeretné, ha a Nyugat-afrikai Gazdasági Közösség (ECOWAS) katonai alakulatai vezetnék a beavatkozást a polgárháborús helyzet felszámolása érdekében. Az ECOWAS két hete már jelezte szándékát, hogy 5000 katonát - először egy 1000-1500 fős előőrsöt - küld a libériai fővárosba, de az előőrsnek még jele sincs. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szokatlan szolgáltatással rukkolt elő az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont

Szokatlan szolgáltatással rukkolt elő az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Radar 360: Maradnak a korlátozások, mondják az EU-s vezetők

Radar 360: Maradnak a korlátozások, mondják az EU-s vezetők