Tetszett a cikk?

Iráni fogságban van az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat több fontos tagja - jelentette be szerdán Ali Juneszi hírszerzési miniszter. A miniszter nem nevezte meg az őrizeteseket, és nem volt hajlandó kommentálni azokat a médiajelentéseket sem, amelyek szerint közöttük van Ajman az-Zavahiri, az al-Kaida második számú vezetője, Szulejman Abu Gait, a szervezet szóvivője és Szaif al-Adil biztonsági főnök.

"Ahogy információt kapunk az al-Kaidához kötődő emberekről, azonnal hírszerzési akciót indítunk, és letartóztatjuk őket. Megingathatatlan magatartást tanúsítunk e kérdésben, mert ez kötelességünk is" - mondta teheráni sajtótájékoztatóján Juneszi.
Iráni tisztségviselők még júniusban bejelentették, hogy őrizetükben vannak a terrorszervezet tagjai, és néhányukat már azonosították. Teherán korábban közölte, hogy még a múlt hónapban külföldi - köztük brit - hírszerzőkkel tanácskoztak a fogva tartottak sorsáról.
George Bush amerikai elnök hétfőn azzal vádolta Szíriát és Iránt, hogy menedéket nyújt terroristáknak. Kedden Kamal Harazi iráni külügyminiszter visszautasította a vádat, és közölte: Teherán harcol a terrorizmus ellen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Az Adidas nagyjából feleannyiért adhatja el a Reebokot, mint amennyiért vette

Újabb trófeákat szerez a Fidesz a kultúrában

Újabb trófeákat szerez a Fidesz a kultúrában

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál