Politikai ellenfele lelőtt egy városatyát szerdán a New York-i városháza galériáján, emberek tucatjainak szeme láttára. A támadót ezután egy civil ruhás rendőrtiszt lőtte le.

Az áldozat, a 41 éves, fekete bőrű James Davis keresztes hadjáratot folytatott a nagyvárosi erőszak ellen. Gyilkosa, a 31 éves Othniel Askew, aki Davis ellenfeleként kívánt indulni a következő önkormányzati választáson, vele együtt érkezett a városházára.
Davis elvezette Askew-t a biztonsági ellenőrzés mellett - mondta szerda este Michael Bloomberg polgármester, aki nyomban elrendelte az ellenőrzés szigorítását. Ezentúl mindenkinek át kell haladnia fémdetektorokon - jelentette ki.
Askew - aki Davis közelében ült az ülésteremre néző, első emeleti galérián, ahova a látogatókat is beengedik - hirtelen fegyvert rántott, és rálőtt a városatyára. Davis mellkasába két golyó fúródott. A biztonsági tiszt lentről tüzelt a támadóra, öt golyót eresztve bele.
A galériáról nyíló irodákban mintegy százan tartózkodtak, amikor a lövöldözés kirobbant. Tucatnyi lövés visszhangzott, s az alkalmazottak íróasztalaik alatt kerestek fedezéket. Gyilkos és áldozat egyaránt a kórházba szállítás közben halt bele sebeibe. Davist 2001-ben választották önkormányzati képviselővé, korábban rendőrtiszt volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Megérkezett a havazás, bekeményít a tél

Megérkezett a havazás, bekeményít a tél

Halálos baleset történt Kerekegyházánál

Halálos baleset történt Kerekegyházánál

A használt autós bizniszbe is belevágott a Netrisk

A használt autós bizniszbe is belevágott a Netrisk

Mégis kapnak 55 milliárdot az eladósodott kórházak

Mégis kapnak 55 milliárdot az eladósodott kórházak

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek