Tetszett a cikk?

Politikai ellenfele lelőtt egy városatyát szerdán a New York-i városháza galériáján, emberek tucatjainak szeme láttára. A támadót ezután egy civil ruhás rendőrtiszt lőtte le.

Az áldozat, a 41 éves, fekete bőrű James Davis keresztes hadjáratot folytatott a nagyvárosi erőszak ellen. Gyilkosa, a 31 éves Othniel Askew, aki Davis ellenfeleként kívánt indulni a következő önkormányzati választáson, vele együtt érkezett a városházára.
Davis elvezette Askew-t a biztonsági ellenőrzés mellett - mondta szerda este Michael Bloomberg polgármester, aki nyomban elrendelte az ellenőrzés szigorítását. Ezentúl mindenkinek át kell haladnia fémdetektorokon - jelentette ki.
Askew - aki Davis közelében ült az ülésteremre néző, első emeleti galérián, ahova a látogatókat is beengedik - hirtelen fegyvert rántott, és rálőtt a városatyára. Davis mellkasába két golyó fúródott. A biztonsági tiszt lentről tüzelt a támadóra, öt golyót eresztve bele.
A galériáról nyíló irodákban mintegy százan tartózkodtak, amikor a lövöldözés kirobbant. Tucatnyi lövés visszhangzott, s az alkalmazottak íróasztalaik alatt kerestek fedezéket. Gyilkos és áldozat egyaránt a kórházba szállítás közben halt bele sebeibe. Davist 2001-ben választották önkormányzati képviselővé, korábban rendőrtiszt volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A boltok forgalmának csökkenése is mutatja, baj van a magyar gazdaságban

A boltok forgalmának csökkenése is mutatja, baj van a magyar gazdaságban

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága