Az Egyesült Államok fényképeket tesz közzé Szaddám Huszein bukott iraki elnök két fiának holttestéről, közölte Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, aki szerint a fotók meggyőzhetik az iraki lakosságot, hogy Udaj és Kuszaj csakugyan nincs az élők sorában. Közben Irakban újabb három amerikai katona vesztette életét.

Muhammad Szaid asz-Szahaf volt iraki tájékoztatási miniszter azonban úgy véli, a két fivér halála nem vet véget az amerikai katonák elleni mindennapos támadásoknak, mert ezek mögött nem ők álltak. Szaid asz-Szahaf - aki a háború alatt az Ali-bohóc gúnynevet érdemelte ki végtelenül irreális hadijelentéseivel és ékesszóló modorával- az abu-dzabi tévében elismerte, hogy a Szaddám-fiúk sok rosszat tettek, amivel az irakiakat elidegenítették maguktól és a rendszertől.
Egyébként annak a moszuli villának a tulajdonosát, ahol az amerikaiak a két fivéren rajtaütöttek, szomszédjai máris kiközösítik. Azzal gyanúsítják ugyanis Navaf Mohamed ez-Zajdán sejket, aki egyes hírek szerint Szaddám egyik unokatestvére, hogy ő adta fel Udajt és Kuszajt. Ha ez igaz - amit az amerikai tisztségviselők sohasem fognak megerősíteni -, akkor a sejk egy csapásra gazdagabb lesz 30 millió dollárral. Az amerikai megszálló hatóság ugyanis 15-15 milliót ígért a két Szaddám-fiú nyomára vezető információért. Maga Szaddám 25 milliót ér.
Csütörtökön Irakban újabb három amerikai katona vesztette életét. A 101-es légi szállítású hadosztály embereit észak-iraki területen érte golyószóró- és rakétagránát-támadás. Ugyanez a hadosztály hajtotta végre kedden Szaddám Huszein két fiának, Udajnak és Kuszajnak halálát okozó katonai akciót Moszulban. Eközben Bagdadban az amerikai haderő egységei tüzet nyitottak egy személygépkocsira, mert az egyik ellenőrzőhelyen nem állt meg. Az autó két iraki utasa a helyszínen életét vesztette. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megegyezett a Vodafone a GVH-val, több millió forintot fizet vissza az ügyfeleknek

Megegyezett a Vodafone a GVH-val, több millió forintot fizet vissza az ügyfeleknek

Új taxiscég alakult Budapesten

Új taxiscég alakult Budapesten

Több mint ezren vonultak Szombathelyen is egy Mészáros-laphoz

Több mint ezren vonultak Szombathelyen is egy Mészáros-laphoz

Tüntetések: majdnem annyian nézték Szél Bernadett Facebook-élőjét, mint az M1-et

Tüntetések: majdnem annyian nézték Szél Bernadett Facebook-élőjét, mint az M1-et

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

Orbán szerint a bot másik végén vagyunk

Orbán szerint a bot másik végén vagyunk