Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok fényképeket tesz közzé Szaddám Huszein bukott iraki elnök két fiának holttestéről, közölte Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, aki szerint a fotók meggyőzhetik az iraki lakosságot, hogy Udaj és Kuszaj csakugyan nincs az élők sorában. Közben Irakban újabb három amerikai katona vesztette életét.

Muhammad Szaid asz-Szahaf volt iraki tájékoztatási miniszter azonban úgy véli, a két fivér halála nem vet véget az amerikai katonák elleni mindennapos támadásoknak, mert ezek mögött nem ők álltak. Szaid asz-Szahaf - aki a háború alatt az Ali-bohóc gúnynevet érdemelte ki végtelenül irreális hadijelentéseivel és ékesszóló modorával- az abu-dzabi tévében elismerte, hogy a Szaddám-fiúk sok rosszat tettek, amivel az irakiakat elidegenítették maguktól és a rendszertől.
Egyébként annak a moszuli villának a tulajdonosát, ahol az amerikaiak a két fivéren rajtaütöttek, szomszédjai máris kiközösítik. Azzal gyanúsítják ugyanis Navaf Mohamed ez-Zajdán sejket, aki egyes hírek szerint Szaddám egyik unokatestvére, hogy ő adta fel Udajt és Kuszajt. Ha ez igaz - amit az amerikai tisztségviselők sohasem fognak megerősíteni -, akkor a sejk egy csapásra gazdagabb lesz 30 millió dollárral. Az amerikai megszálló hatóság ugyanis 15-15 milliót ígért a két Szaddám-fiú nyomára vezető információért. Maga Szaddám 25 milliót ér.
Csütörtökön Irakban újabb három amerikai katona vesztette életét. A 101-es légi szállítású hadosztály embereit észak-iraki területen érte golyószóró- és rakétagránát-támadás. Ugyanez a hadosztály hajtotta végre kedden Szaddám Huszein két fiának, Udajnak és Kuszajnak halálát okozó katonai akciót Moszulban. Eközben Bagdadban az amerikai haderő egységei tüzet nyitottak egy személygépkocsira, mert az egyik ellenőrzőhelyen nem állt meg. Az autó két iraki utasa a helyszínen életét vesztette. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook

Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál