Tetszett a cikk?

Magukat az iraki Fidáíjín Szaddám milícia tagjainak mondó fegyveres férfiak egy videofelvételen azt ígérték, hogy bosszút állnak a megbuktatott Szaddám Huszein iraki elnök két fia, Udaj és Kuszaj haláláért, amelyet ők is megerősítettek. A CNN amerikai hírtelevízió honlapja csütörtökön közzétette a volt elnök fiainak haláláról készült képeket.

"A megszálló erők azt mondták, hogy Udaj és Kuszaj halála csökkenteni fogja a támadások számát (...) mi viszont azt mondjuk, hogy a hitetlenek elleni dzsihád (szent háború) csak erősödni fog" - jelentette ki a Fidáíjín Szaddám csoport egyik, álarcot viselő tagja a dubaji al-Arabíja televízió által sugárzott felvételen. Szaddám Huszein két fia kedden vesztette életét, miután amerikai katonák az észak-iraki Moszulban megostromoltak egy házat, Udaj és Kuszaj rejtekhelyét.
A fiúk halálát megerősítette csütörtökön az iraki átmeneti kormányzótanács egy orvos tagja is. Muvaffak al-Rubaj a bagdadi halottasházból jövet az AFP tudósítójának kijelentette: "A kétség árnyéka sem vetülhet arra, hogy a két tetem Udajé és Kuszajé." A CNN honlapja emellett közzétette az Udaj és Kuszaj Husszein haláláról készült fényképeket.
A két testvért ábrázoló két-két fotót a CNN mellett két olyan arab műholdas tévé is közölte, amelyet Irakban sokan tudnak fogni. A képek közzétételével az volt az amerikaiak célja, hogy meggyőzzék a kétkedő irakiakat a rettegett fivérek haláláról. Sok iraki - különösen a Szaddámot támogatók - azt hiszi ugyanis, hogy a testvérek halálhírét csak az amerikai hadsereg találta ki az ország megszállását ellenzők demoralizálása céljából. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

Megszűnik a POSZT

Megszűnik a POSZT

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok