Tetszett a cikk?

Több mint félezer palesztint enged szabadon az izraeli kormány egy héten belül. A szabadságukat visszanyerő foglyok közül 210-en szélsőséges iszlám szervezetek aktivistái.

A 210 szélsőséges mellett ugyanennyi, a Jasszer Arafat palesztin elnök irányította Fatahhoz tartozó foglyot is elengednek, továbbá 120, köztörvényes bűncselekményekért bebörtönzött palesztin is (a szabaduló szélsőségesek nem izraeliek elleni támadások miatt kerültek fogságba). Hírügynökségi értékelések szerint Izrael e döntésével Abu Mázen palesztin kormányfő pozícióit igyekszik erősíteni, s egyben előkészíteni a talajt Saron washingtoni tárgyalásaihoz. Saron hétfőn tárgyal George Bush amerikai elnökkel, aki pénteken Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnökkel találkozott Washingtonban.
Palesztin részről az izraeli fogságban lévő mintegy 7700 palesztin fogoly többségének elengedését követelik. Izrael előzőleg már belegyezett abba, hogy néhány száz foglyot szabadon bocsát, ám akkor kizárta, hogy az iszlám szélsőséges csoportok - mint például a Hamász vagy az Iszlám Dzsihád - tagjai köztük legyenek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát