Tetszett a cikk?

Irakban az amerikai haderők szerdán folytatták a hajszát Szaddám Huszein után a szülővárosa, Tikrít közeli falvakban egy nappal azután, hogy a volt iraki diktátor egy neki tulajdonított hangszalagon bosszút esküdött megölt fiaiért. A Pentagon egyelőre nem tud a volt diktátor elfogásáról.

Eközben az amerikai pénzpiacokon felröppentek olyan hírek, amelyek szerint az amerikai katonai egységek már elfogták Szaddám Huszein volt iraki diktátort - jelentette a Reuters és a BBC rádióállomás, hozzáfűzve, hogy a Pentagon képviselői ezt nem erősítették meg. A BBC szerint közölték, hogy ezzel kapcsolatban nincs mit mondaniuk, de látszik, hogy az amerikai tisztségviselők egyre inkább bíznak Szaddám Huszein kézre kerítésében két fia, Udaj és Kuszaj halála után.
Norton Schwartz tábornok, az amerikai vezérkar hadműveleti főnöke kedd esti sajtóértekezletén úgy nyilatkozott, hogy sem a Pentagon, sem ő személy szerint nem rendelkezik a volt diktátor elfogására vonatkozó információkkal. Schwartz szerint "egyre több nyomot követhetnek", mert az elfogottakon túl mások is felkeresik az amerikai egységeket, és információkat szolgáltatnak Szaddám Huszeinről. Szaddám Huszein naponta, sőt éjszaka is többször változtatja a helyét - mondta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövőre nyílhat meg a luxusszálloda a Balettintézetben, amelynek az átadását 2017-re ígérték

Jövőre nyílhat meg a luxusszálloda a Balettintézetben, amelynek az átadását 2017-re ígérték

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Egy pszichológiai irányzat, ami csupa jó dologról szól

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát

Reggel óta titok övezi Orbán nagyon fontos hibabejelentő telefonszámát