Tetszett a cikk?

Továbbra is mély kómában van a vilniusi egyetemi klinikán Marie Trintignant francia színésznő, aki a barátjával, a Noir Désir együttes énekesével való vasárnapi verekedés óta nem tért magához. Az orvosok szerint állapota reménytelen.

A 41 éves színésznőt, a híres francia színész, Jean-Louis Trintignant lányát kedden másodszor is megműtötték az idegsebészeti klinikán. Stéphane Delajoux, az operációt vezető francia sebész a műtétet Marie Trintignant "utolsó esélyének" nevezte. "Neurológiai szempontból nincs már remény. Orvosilag már nem lehet mit tenni. Lehetne enyhíteni, de nem szükséges. Olyan állapotban van, amelyben sem lelki, sem fizikai szenvedést nem érez" - mondta Delajoux doktor szerdán az Europe 1 francia rádiónak. Szerinte a műtét technikailag jól sikerült, csak elkéstek vele. A francia orvos vilniusi kollégái szerint szerda reggelig nem következett be semmilyen kedvező neurológiai változás a színésznő állapotában. "Marie Trintignant órái meg vannak számlálva" - mondta Delajoux.
Marie Trintignant élettársát, Bertrand Cantat-t, a Noir Désir együttes énekesét, aki a színésznő végzetes fejsérüléssel járó esését okozta, kedden előzetesen kihallgatta a litván rendőrség, majd 48 órára őrizetbe vette. A színésznőt először vasárnap operálták meg, miután a barátjával való összetűzés közben elesett és beverte a fejét. A 39 éves énekes gyógyszer és alkohol befolyása alatt állt a szóváltás idején. Ezt a változatot mondta el a hatóságoknak Roman Kolinka, a színésznő fia. Az énekest a történtek után szintén kórházba szállították: egy detoxikáló részlegben tartották megfigyelés alatt csaknem kómás állapotban. Meg nem erősített források szerint Cantat az eset után öngyilkosságot kísérelt meg. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben