Továbbra is mély kómában van a vilniusi egyetemi klinikán Marie Trintignant francia színésznő, aki a barátjával, a Noir Désir együttes énekesével való vasárnapi verekedés óta nem tért magához. Az orvosok szerint állapota reménytelen.

A 41 éves színésznőt, a híres francia színész, Jean-Louis Trintignant lányát kedden másodszor is megműtötték az idegsebészeti klinikán. Stéphane Delajoux, az operációt vezető francia sebész a műtétet Marie Trintignant "utolsó esélyének" nevezte. "Neurológiai szempontból nincs már remény. Orvosilag már nem lehet mit tenni. Lehetne enyhíteni, de nem szükséges. Olyan állapotban van, amelyben sem lelki, sem fizikai szenvedést nem érez" - mondta Delajoux doktor szerdán az Europe 1 francia rádiónak. Szerinte a műtét technikailag jól sikerült, csak elkéstek vele. A francia orvos vilniusi kollégái szerint szerda reggelig nem következett be semmilyen kedvező neurológiai változás a színésznő állapotában. "Marie Trintignant órái meg vannak számlálva" - mondta Delajoux.
Marie Trintignant élettársát, Bertrand Cantat-t, a Noir Désir együttes énekesét, aki a színésznő végzetes fejsérüléssel járó esését okozta, kedden előzetesen kihallgatta a litván rendőrség, majd 48 órára őrizetbe vette. A színésznőt először vasárnap operálták meg, miután a barátjával való összetűzés közben elesett és beverte a fejét. A 39 éves énekes gyógyszer és alkohol befolyása alatt állt a szóváltás idején. Ezt a változatot mondta el a hatóságoknak Roman Kolinka, a színésznő fia. Az énekest a történtek után szintén kórházba szállították: egy detoxikáló részlegben tartották megfigyelés alatt csaknem kómás állapotban. Meg nem erősített források szerint Cantat az eset után öngyilkosságot kísérelt meg. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pénzeken is terjed a tüntetések fő jelszava – fotó

Pénzeken is terjed a tüntetések fő jelszava – fotó

Ez most csak úgy eszünkbe jutott az éjjel történtekről

Ez most csak úgy eszünkbe jutott az éjjel történtekről

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Balesete volt Gulyás Gergelynek az éjszaka

Balesete volt Gulyás Gergelynek az éjszaka

Nem valószínű, hogy fehér karácsonyunk lesz

Nem valószínű, hogy fehér karácsonyunk lesz