Tetszett a cikk?

A bántalmazott nők védelméről hozott törvényt a spanyol parlament szerdán, miután Spanyolországban az idén már több mint 40 asszonyt vert agyon élet-, illetve házastársuk, 50 százalékkal többet, mint a múlt év hasonló időszakában.

Az új törvény haladéktalan büntetőjogi és gazdasági segítséget nyújt a veszélyeztetett nőknek azután, hogy panaszt tettek bántalmazásukról. A bíróságoknak gyorsított eljárással, 72 órán belül dönteniük kell az ilyen ügyekben, amelyeket ez idáig akár egy évig is halogathattak.
A bántalmazott nőknek nyújtott védelem keretében a támadót bírói utasításra eltávolíthatják vagy vizsgálati fogságba helyezhetik. A jövedelem nélküli asszonyok hat hónapig havi 300 euró segélyt kaphatnak.
A hivatalos adatok szerint 2002-ben Spanyolországban 52 asszonyt ütlegelt halálra férjük, volt férjük vagy élettársuk. Ebben az évben 43 nő vesztette életét a családon belüli erőszak következtében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Magyar Posta nyártól nem viszi ki a napilapokat

A Magyar Posta nyártól nem viszi ki a napilapokat

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

A Facebook lesz az új közellenség?

A Facebook lesz az új közellenség?