Az újabb terrorveszélyre figyelmeztető George W. Bush amerikai elnök szerint sikerült közelebb jutni a megbuktatott iraki diktátor, Szaddám Huszein elfogásához. Közben Bagdadban Ibrahim al-Dzsafarit, az iraki síita al-Dava párt szóvivőjét választották meg az iraki ideiglenes kormányzótanács első elnökévé.

Valós veszély, hogy az al-Kaida szervezet - feltehetően eltérített repülőgépekkel - terrortámadásokat kísérel meg az Egyesült Államokban – közölte George W. Bush amerikai elnök. Bush beszámolt arról is, hogy sikerült közelebb jutni a megbuktatott iraki diktátor, Szaddám Huszein elfogásához, de hogy az mikor következik be, arról nem bocsátkozott találgatásba.
Közben Ibrahim al-Dzsafarit, az iraki síita al-Dava párt szóvivőjét választották meg Bagdadban az iraki ideiglenes kormányzótanács első elnökévé. A július 13-án megalakított tanács kedden döntött úgy, hogy bevezeti a kilencfős rotációs elnökség intézményét. Az elnökség tagjai ábécé-sorrendben váltják egymást - havonta - az elnöki tisztségben. Al-Dzsafarit az elnöki poszton két másik, szintén síita vezető követi majd: Ahmed Csalabi, az Iraki Nemzeti Kongresszus (INC) elnöke és Ijád al-Alavi, az Iraki Nemzeti Egyetértés mozgalom vezetője. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így győzzük le emberi gyengeségeinket!

Így győzzük le emberi gyengeségeinket!

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

Vona Gábor szerint jön az utca éve, mire Schiffer András beszól: Micsoda hiba!

Vona Gábor szerint jön az utca éve, mire Schiffer András beszól: Micsoda hiba!

Nem dobhatták volna ki Hadházyékat a köztévéből

Nem dobhatták volna ki Hadházyékat a köztévéből

Balesete volt Gulyás Gergelynek az éjszaka

Balesete volt Gulyás Gergelynek az éjszaka

Farkas Zoltán: A züllesztés éve

Farkas Zoltán: A züllesztés éve