Tetszett a cikk?

Az újabb terrorveszélyre figyelmeztető George W. Bush amerikai elnök szerint sikerült közelebb jutni a megbuktatott iraki diktátor, Szaddám Huszein elfogásához. Közben Bagdadban Ibrahim al-Dzsafarit, az iraki síita al-Dava párt szóvivőjét választották meg az iraki ideiglenes kormányzótanács első elnökévé.

Valós veszély, hogy az al-Kaida szervezet - feltehetően eltérített repülőgépekkel - terrortámadásokat kísérel meg az Egyesült Államokban – közölte George W. Bush amerikai elnök. Bush beszámolt arról is, hogy sikerült közelebb jutni a megbuktatott iraki diktátor, Szaddám Huszein elfogásához, de hogy az mikor következik be, arról nem bocsátkozott találgatásba.
Közben Ibrahim al-Dzsafarit, az iraki síita al-Dava párt szóvivőjét választották meg Bagdadban az iraki ideiglenes kormányzótanács első elnökévé. A július 13-án megalakított tanács kedden döntött úgy, hogy bevezeti a kilencfős rotációs elnökség intézményét. Az elnökség tagjai ábécé-sorrendben váltják egymást - havonta - az elnöki tisztségben. Al-Dzsafarit az elnöki poszton két másik, szintén síita vezető követi majd: Ahmed Csalabi, az Iraki Nemzeti Kongresszus (INC) elnöke és Ijád al-Alavi, az Iraki Nemzeti Egyetértés mozgalom vezetője. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, újabb intézkedések jöhetnek

Müller Cecília: Ha így emelkednek a számok, újabb intézkedések jöhetnek

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben