Tetszett a cikk?

Mostantól akár húsz évi börtönbüntetésre is elítélhetőek lesznek az embercsempészek és szervkereskedők Olaszországban az olasz képviselőház által elfogadott törvény alapján.

Az új törvény pontosan meghatározza, mit ért a "személyek rabszolgasorba taszításán". E bűncselekményt követik el azok, akik fenyegetés vagy félrevezetés révén, hivatali hatalommal való visszaélés által, fizikai vagy pszichikai erőfölény kihasználásával önkényesen "tulajdonjogot" szereznek más emberek felett. Rabszolgatartásnak minősül az is, ha a tettes szexuális szolgáltatások nyújtására vagy koldulásra kényszerít személyeket.
Az új jogszabály gondoskodik a fenti bűncselekmények áldozatainak a megsegítéséről is. Ennek szellemében szociális védelmi programokat finanszírozó pénzalapot hoznak létre a miniszterelnöki hivatal ellenőrzése alatt, s ezt az alapot kiegészítenék azok a bevételek, amelyek a maffia vagyonának elkobzásából származnak. A sértetteken oly módon is segít majd az olasz állam, hogy évi két és félmillió eurós költségvetésből szállást, élelmet és egészségügyi ellátást biztosít a bűnözők karmaiból kiragadott személyeknek. Olaszország megelőző felvilágosító kampányokat is szervezni készül nemcsak olasz földön, hanem azokban az országokban is, ahonnan a szervezett alvilág Itáliába hurcolja kiszemelt áldozatait. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől