Heves harcok robbantak ki péntek reggel Monroviában a Charles Taylor libériai elnökhöz hű erők és a fegyveres lázadók között. Vasárnapra várják az első amerikai hadihajók megérkezését a nyugat-afrikai ország partjaihoz, de a partraszállás pontos időpontját egyelőre nem tudni.

Helybeliek beszámolója szerint a harcok egy katonai szempontból fontos területen lévő hídnál bontakoztak ki. Az építmény a zendülők kezén lévő kikötőt a libériai főváros központjával köti össze. Az első jelentések szerint legkevesebb kilencen vesztették életüket annak következtében, hogy tüzérségi támadás ért egy lakónegyedet.
Vasárnapra várják az első amerikai hadihajók megérkezését a nyugat-afrikai ország partjaihoz. Egyelőre azonban nem tudni, hogy a tengerészgyalogosok mikor szállnak partra.. Mohamed Ibn Chambas, a Libériába békefenntartó csapatokat küldő Nyugat-afrikai Gazdasági Közösség (ECOWAS) végrehajtó titkára a ghánai és a togói külügyminiszterrel együtt pénteken a libériai fővárosba érkezik, ahol Taylor elnököt tájékoztatják a csütörtöki accrai ECOWAS-csúcs határozatáról, miszerint a békefenntartók érkezése után Taylornak távoznia kell a hatalomból és az országból, s megvitatják vele a távozás módozatait. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

A közmédia honlapján egy szó sincs a székház előtti tüntetésről

Hazug mítosz, hogy a gyerekek ne jeleznék a bajt

Hazug mítosz, hogy a gyerekek ne jeleznék a bajt

A NASA is beszáll Vasember megmentésébe

A NASA is beszáll Vasember megmentésébe

Női kézilabda-siker: "Ma szerencsések és jók is voltunk"

Női kézilabda-siker: "Ma szerencsések és jók is voltunk"

Jól vizsgázott a farkastörvény Macronéknál

Jól vizsgázott a farkastörvény Macronéknál