Tetszett a cikk?

Heves harcok robbantak ki péntek reggel Monroviában a Charles Taylor libériai elnökhöz hű erők és a fegyveres lázadók között. Vasárnapra várják az első amerikai hadihajók megérkezését a nyugat-afrikai ország partjaihoz, de a partraszállás pontos időpontját egyelőre nem tudni.

Helybeliek beszámolója szerint a harcok egy katonai szempontból fontos területen lévő hídnál bontakoztak ki. Az építmény a zendülők kezén lévő kikötőt a libériai főváros központjával köti össze. Az első jelentések szerint legkevesebb kilencen vesztették életüket annak következtében, hogy tüzérségi támadás ért egy lakónegyedet.
Vasárnapra várják az első amerikai hadihajók megérkezését a nyugat-afrikai ország partjaihoz. Egyelőre azonban nem tudni, hogy a tengerészgyalogosok mikor szállnak partra.. Mohamed Ibn Chambas, a Libériába békefenntartó csapatokat küldő Nyugat-afrikai Gazdasági Közösség (ECOWAS) végrehajtó titkára a ghánai és a togói külügyminiszterrel együtt pénteken a libériai fővárosba érkezik, ahol Taylor elnököt tájékoztatják a csütörtöki accrai ECOWAS-csúcs határozatáról, miszerint a békefenntartók érkezése után Taylornak távoznia kell a hatalomból és az országból, s megvitatják vele a távozás módozatait. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon