Tetszett a cikk?

Feltehetően Sámil Bászájev csecsen hadúr utasítására hajtották végre pénteken az észak-oszétiai Mozdokban azt az öngyilkos merényletet, amely, mint vasárnapra kiderült, 50 ember életét oltotta ki és 82-t sebesített meg a város katonai kórházában.

Pénteken két öngyilkos merénylő egy robbanóanyaggal megrakott teherautót vezetett a katonai kórháznak; az 1 tonna trotil hatásának megfelelő erejű detonáció földig rombolta a négyszintes épületet. Valamennyi, a körzetben tartózkodó katonai egységet, mentőcsapatot és a rendfenntartó egységeket a helyszínre vezényelték. Az észak-oszétiai városban van a legjelentősebb orosz katonai támaszpont a Kaukázus térségében.
A csecsen ügyekért felelős orosz miniszter közölte, hogy a bűnösök ugyanazok, akik korábban Groznijban, Moszkvában és más orosz városokban is szerveztek terrortámadásokat. Sztanyiszlav Iljaszov kijelentette: a Kreml nem változtatja meg álláspontját a csecsen politikában és még keményebben fog fellépni a terroristák ellen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát