Tetszett a cikk?

Irán nem adja át az általa fogva tartott al-Kaida tagokat az Egyesült Államoknak, és biztonsági okokra hivatkozva a kilétüket sem fedi fel.

Az iráni hatóságok őrizetbe vették az al-Kaida több "fontos és kevésbé fontos tagját" - erősítette meg Abdollah Ramezanzadeh kormányszóvivő, aki tagadta azokat az amerikai sajtóhíreket, melyek szerint Teherán hajlandó néhány al-Kaida tagot Washington számára kiadni, cserébe az Iráni Népi Modzsahed Szervezet néhány amerikai őrizetben lévő tagjáért. „Nem mérünk két mércével a terrorizmus elleni harcban, és nem megyünk bele ilyen üzletbe” - tette hozzá a kormányszóvivő.
Az Iránban letartóztatott al-Kaida tagok kiadatására a törvények alapján kerül sor: ha baráti vagy kölcsönös kiadatási szerződéssel bíró országból származó egyénről van szó, akkor hazájának adják ki, ha pedig iráni nemzeti érdekek ellen követett el bűncselekményeket, akkor az iráni bíróságok döntenek a sorsa felől. Diplomáciai források és az arab sajtó szerint iráni fogságban van Szaad bin Laden, Oszama bin Laden egyik fia, Ajman az-Zavahiri, az al-Kaida második számú vezetője, Szulejman Abu Gait, a szervezet szóvivője és Szaif al-Adil biztonsági főnök. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Washington Post: Jó ítélet született a Floyd-perben

Washington Post: Jó ítélet született a Floyd-perben

Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával

Októberig nem lehet tüntetni, de bulizni igen? Ingyen parkolunk? Összeszedtük, mi jöhet a veszélyhelyzet kitolásával

Visszavonják az orosz csapatokat az ukrán határról

Visszavonják az orosz csapatokat az ukrán határról