Tetszett a cikk?

Bertrand Cantat francia rockénekes, akit a litván hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy Marie Trintignant színésznő halálát okozta, szeretné, ha kiadnák Franciaországnak és otthon folytatnának ellene eljárást.

Egyelőre nem érkezett kiadatási kérelem Litvániába a francia igazságügyi szervektől. Hétfőn Marie Trintignant családja azzal a követeléssel fordult a vilniusi ügyészséghez, hogy a vádat "halált okozó súlyos testi sértésre" változtassa Cantat ellen.
Cantat-t két francia és egy litván ügyvéd kedden délelőtt látogatta meg a vilniusi Lukiskiu börtön kórházában, ahol a férfit labilis idegállapota miatt orvosi megfigyelés alatt tartják. Virginijus Papirtis ügyvéd szerint a rocksztár, akinek 14 napos előzetes fogva tartását múlt pénteken rendelték el, a börtönkórházban eltöltött néhány nap alatt letett öngyilkossági szándékáról. Cantat-t idegállapota miatt csak három nappal Marie Trintignant halála után tájékoztatták a színésznő elhunytáról - közölte az ügyvéd a BBC szerint.
Marie Trintignant augusztus 1-én, múlt pénteken halt meg 41 évesen, agyödéma következtében, több napi mély kómás állapot után egy párizsi kórházban. Szerdán lesz a temetése a francia fővárosban. Egy francia bírósági tisztviselő szerint a boncolás azt állapította meg, hogy halálát a fejére mért ütések okozták - jelentette a BBC. A színésznő és élettársa még július 27-re virradó éjjel féltékenységből összeverekedtek vilniusi szállodájukban, ekkor szenvedte el Marie Trintignant a végzetes fejsérülést. Trintignant édesanyja, Nadine irányításával forgatott filmet Colette francia írónő életéről Litvániában. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat

Túl vadnak tűntek a kiscicák: szabadon engedték a tavaly talált vadmacskákat