Tetszett a cikk?

Charles Taylor elnök a jövő héten távozik a hatalomból - közölte kedden újságírókkal Thabo Mbeki dél-afrikai államfő. Közben a nigériai békefenntartók megérkezése ellenére folytatódnak a harcok a polgárháború sújtotta Libéria fővárosában, Monroviában.

Mbeki telefonon beszélt Taylorral, aki kijelentette, helyettesének adja át a hatalmat, aki nemzeti egységkormányt alakít, ő pedig az elnöki beiktatás után elhagyja az országot.
Az Orvosok határok nélkül nemzetközi humanitárius szervezet képviselője szerint kedden heves lövöldözés volt a lázadók és a Charles Taylor elnökhöz hű katonák között, és több polgári személy is megsebesült. A több ezer fős nemzetközi békefenntartó erő első komolyabb, 300 fős csoportja hétfőn érkezett meg Nigériából, és az a feladata, hogy biztosítsa a monroviai repülőtér zavartalan működését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!