Tetszett a cikk?

Lezárult a nyomozás Zoran Gyingyics egykori szerb miniszterelnök márciusi meggyilkolása ügyében. A tárgyalás várhatóan szeptemberben vagy októberben kezdődik meg; több tucat gyanúsított ellen tizenöt napon belül vádat emelnek.

Zoran Gyingyicset március 12-én lőtték le Belgrádban a kormány épülete mellett. A rendőrség negyvenöt gyanúsítottat nevezett meg, közöttük egy ismert bűnbanda tagjait, illetve a "vörössapkásként" ismert különleges rendőri egység több tagját. Egyikük, Zvezdan Jovanovics beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot. Az egység egykori parancsnoka, a Legija gúnynéven ismert Milorad Lukovics, akit a gyilkossággal való felbujtással gyanúsítanak, jelenleg is szökésben van.
A gyilkosság után mintegy 11 000 embert állítottak elő és hallgattak ki. Huszonheten vannak továbbra is előzetes letartóztatásban, 17 gyanúsított pedig szökésben van.
A hatóságok Gyingyics meggyilkolásával egy alvilági csoportosulást, az úgynevezett zimonyi klánt és szerb nacionalista szövetségeseit vádolják, akik Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök párthíveivel kívánták leváltani a nyugatbarát miniszterelnököt.
Bűnügyi nyomozók szerint a több tucat gyanúsított ellen tizenöt napon belül vádat emelnek. Közöttük van Vojiszlav Seselj szélsőséges nacionalista vezető is, aki röviddel a gyilkosság előtt adta meg magát a jugoszláviai háborúban elkövetett bűntettek ügyében ítélkező hágai Nemzetközi Törvényszéknek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok

Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Zacher Gábor: Tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk

Zacher Gábor: Tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk