Tetszett a cikk?

Rakétatámadás okozta nagy erejű robbanások rázták meg azt a hebroni házat, amelyet csütörtök reggel ostrom alá vettek izraeli katonák. Mohamed Szider, az Iszlám Dzsihád hebroni vezetője meghalt a támadásban; a terrorszervezet válaszcsapást helyezett kilátásba.

Bászám al-Szádi, az Iszlám Dzsihád észak-ciszjordániai főnökeinek egyike kijelentette: "az izraeli hadsereg katonái és a zsidó telepesek fizetnek meg" majd a támadásért. Az izraeli hadsereg egyelőre nem említette Szider halálát; katonai források korábban azt közölték, hogy Hebronban azért indítottak támadást, mert jelzést kaptak arról, hogy szélsőséges palesztinok izraeli célpont elleni öngyilkos merényletet készítenek elő, s az akciót Szider szervezte.
Csütörtök hajnalban az izraeli hadsereg lerombolta azt a házat, amelyben az Ariel zsidó telepen kedden elkövetett öngyilkos merénylet végrehajtójának családja lakik. A 17 éves merénylő családjának otthonát a nábluszi Aszkar menekülttáborban semmisítették meg - közölte a hadsereg. A Jordán folyó nyugati partján lévő Arielben elkövetett merényletben az elkövetően kívül egy izraeli is életét vesztette, két másik megsebesült. A támadást a Hamász katonai szárnya, az Ezzedin Kasszám Brigádok vállalta.
A hadsereg szerdára virradóra földig rombolta a keddi másik öngyilkos akció, a Rós Hájin település egyik bevásárlóközpontjában elkövetett merénylet végrehajtója családjának otthonát. E merénylet elkövetését az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű csoport vállalta magára. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban