Rakétatámadás okozta nagy erejű robbanások rázták meg azt a hebroni házat, amelyet csütörtök reggel ostrom alá vettek izraeli katonák. Mohamed Szider, az Iszlám Dzsihád hebroni vezetője meghalt a támadásban; a terrorszervezet válaszcsapást helyezett kilátásba.

Bászám al-Szádi, az Iszlám Dzsihád észak-ciszjordániai főnökeinek egyike kijelentette: "az izraeli hadsereg katonái és a zsidó telepesek fizetnek meg" majd a támadásért. Az izraeli hadsereg egyelőre nem említette Szider halálát; katonai források korábban azt közölték, hogy Hebronban azért indítottak támadást, mert jelzést kaptak arról, hogy szélsőséges palesztinok izraeli célpont elleni öngyilkos merényletet készítenek elő, s az akciót Szider szervezte.
Csütörtök hajnalban az izraeli hadsereg lerombolta azt a házat, amelyben az Ariel zsidó telepen kedden elkövetett öngyilkos merénylet végrehajtójának családja lakik. A 17 éves merénylő családjának otthonát a nábluszi Aszkar menekülttáborban semmisítették meg - közölte a hadsereg. A Jordán folyó nyugati partján lévő Arielben elkövetett merényletben az elkövetően kívül egy izraeli is életét vesztette, két másik megsebesült. A támadást a Hamász katonai szárnya, az Ezzedin Kasszám Brigádok vállalta.
A hadsereg szerdára virradóra földig rombolta a keddi másik öngyilkos akció, a Rós Hájin település egyik bevásárlóközpontjában elkövetett merénylet végrehajtója családjának otthonát. E merénylet elkövetését az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű csoport vállalta magára. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elhunyt Kósa Ferenc filmrendező

Elhunyt Kósa Ferenc filmrendező

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Összesítették, ennyit költött a kormány a határon túl focira

Összesítették, ennyit költött a kormány a határon túl focira

Alapvetően nagyon várjuk, hogy önvezető autókban ülhessünk

Alapvetően nagyon várjuk, hogy önvezető autókban ülhessünk

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Megnyerte Magyarország legnagyobb antidiszkriminációs perét a TASZ

Megnyerte Magyarország legnagyobb antidiszkriminációs perét a TASZ