Tetszett a cikk?

Az elmúlt két hétben körülbelül háromezer ember halt meg Franciaországban a hőséggel összefüggő okok miatt - jelentette be az ország egészségügyi minisztériuma a CNN szerint.

Jean-Francois Mattei francia egészségügyi miniszter "valóságos járványként" írta le a helyzetet: az adatok 23 kórház július 25. és augusztus 12. közötti halálozási mutatóin és a temetkezési vállalatoktól kapott információkon alapulnak. Augusztus 4. és 10. között 3200 halálesetet regisztráltak országosan, míg más heteken ez a szám 2000 körül van; az emelkedés 37 százalékos. A halálozásokat számos esetben közvetve okozta a hőség: a rendkívüli meleg főleg az idős emberek állapotát, az idős betegek életesélyeit rontja.
Miután a kormányt többen bírálták, amiért nem reagál elég gyorsan a válsághelyzetre, Jean-Pierre Raffarin korményfő utasítására Párizs környékén sürgősségi kórházi osztályt hoztak létre a növekvő számú beteg ellátására. A CNN arról is beszámol, hogy sokan magányosan, zárt lakásukban lesznek rosszul és halnak meg, s az időben fel nem fedezett holttestek a járványveszélyt is fokozhatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Így kéri meg egy igazán romantikus tűzoltó a párja kezét

Vihar előtti csend látható a lakáshiteleknél?

Vihar előtti csend látható a lakáshiteleknél?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?