Tetszett a cikk?

Izrael pénteken szabadon engedte azt a 76 palesztin foglyot, akiknek eredetileg augusztus 12-én tervezte visszaadni a szabadságát, de az aznap elkövetett két palesztin öngyilkos merénylet miatt elhalasztotta az intézkedés végrehajtását.

A szabadulókat autóbuszokon szállították négy ciszjordániai és egy Gázai övezeti helyre, ahol az ilyenkor szokásos formaságok után átadják őket a palesztin hatóságoknak. A Jordán nyugati partvidékéhez közeli Rós Hájin város bevásárlóközpontjában egy 17 éves fiú kedd reggel öngyilkos merényletével egy izraelit magával rántott a halálba. Egy órával később egy másik palesztin fiatal hozta működésbe robbanószerkezetét Ariel zsidó telep bejáratánál egy buszmegállóban. E merényletben az elkövetőn kívül egy 18 éves izraeli sorkatona is meghalt, két további polgári személy megsérült. Korábban, augusztus 6-án Izrael - jó szándéka jeléül - 341 palesztint helyezett szabadlábra. A palesztinok azonban ezt a lépést szemfényvesztésnek tartják, és követelik az izraeli börtönökben sínylődő összes, mintegy 6 ezer honfitársuk elengedését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Áder aláírta a hulladéktörvényt

Áder aláírta a hulladéktörvényt

A jövő év végén kezdik gyártani a magyar koronavírus elleni vakcinát

A jövő év végén kezdik gyártani a magyar koronavírus elleni vakcinát

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten

Új présüzemet épít a Mercedes Kecskeméten