Tetszett a cikk?

Megérkezett hétfő hajnalban Kuvaitba az iraki magyar szállítókontingens főerőinek 177 katonája. A főerők további mintegy 50 katonája a tervek szerint augusztus 22-éig érkezik a helyszínre, indulásuk pontos időpontját azonban biztonsági okok miatt nem közlik.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese beszámolt arról is, hogy az egységet az amerikaiak által küldött repülőgéppel szállították a taszári bázisról Kuvaitba. A magyar katonák Kuvaitban bevárják a korábban hajón útnak indított technikai eszközöket, majd innen indulnak útnak az iraki Al-Hillah településen lévő táborhelyükre.
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a vasárnapi kecskeméti légi parádén elmondta, hogy nincs késés az iraki magyar logisztikai kontingens főerejének kiszállításában. A magyar békefenntartó misszió főereje augusztus 22-éig, tehát a jövő hét péntekig ki fog érni Irakba.
Közben a magyar előkészítő egység vasárnap üzembe helyezte azt a nagy teljesítményű víztisztító berendezést, amely az ivóvizet biztosítja a magyar katonák számára a hillai nemzetközi logisztikai bázison. Ugyanez a víztisztító berendezés látja el majd ivóvízzel a szállítóegységet és ez szolgálja ki a bázis vizesblokkjait is. A berendezés segít majd a szlovák egység vízgondjaiknak az enyhítésében is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Több országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra üzleti céllal

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára

Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára