Megérkezett hétfő hajnalban Kuvaitba az iraki magyar szállítókontingens főerőinek 177 katonája. A főerők további mintegy 50 katonája a tervek szerint augusztus 22-éig érkezik a helyszínre, indulásuk pontos időpontját azonban biztonsági okok miatt nem közlik.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese beszámolt arról is, hogy az egységet az amerikaiak által küldött repülőgéppel szállították a taszári bázisról Kuvaitba. A magyar katonák Kuvaitban bevárják a korábban hajón útnak indított technikai eszközöket, majd innen indulnak útnak az iraki Al-Hillah településen lévő táborhelyükre.
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a vasárnapi kecskeméti légi parádén elmondta, hogy nincs késés az iraki magyar logisztikai kontingens főerejének kiszállításában. A magyar békefenntartó misszió főereje augusztus 22-éig, tehát a jövő hét péntekig ki fog érni Irakba.
Közben a magyar előkészítő egység vasárnap üzembe helyezte azt a nagy teljesítményű víztisztító berendezést, amely az ivóvizet biztosítja a magyar katonák számára a hillai nemzetközi logisztikai bázison. Ugyanez a víztisztító berendezés látja el majd ivóvízzel a szállítóegységet és ez szolgálja ki a bázis vizesblokkjait is. A berendezés segít majd a szlovák egység vízgondjaiknak az enyhítésében is. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?

Karácsonyi ronda pulcsik lepték el a Margitszigetet

Karácsonyi ronda pulcsik lepték el a Margitszigetet

Moszkva meghekkeli az Interpolt és zaklatásra használja

Moszkva meghekkeli az Interpolt és zaklatásra használja

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

Nincs klímaváltozás? A hollandoknak lenne ehhez egy-két szavuk

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben