Újabb orvlövész felbukkanásától tartanak az Egyesült Államok keleti részén fekvő Nyugat-Virginiában, miután a múlt héten három embert lőttek le Kanawha megyében nagyon hasonló körülmények között - jelentette a BBC. Tavaly három héten át tartotta rettegésben Washingtont és környékét két orvlövész.

Mindhárom áldozatot benzinkutak mellett, körülbelül 30 méteres távolságból lőtték le múlt vasárnap és csütörtökön. Az áldozatokat a fejükön és a nyakukon találták el a lövedékek, amik minden bizonnyal egy, azonos kaliberű puskából származtak - jelentette be a megyei rendőrség.
A tragédiasorozat kísértetiesen hasonlít a 2002 őszén Washington DC-ben és környékén bekövetkezett sorozatgyilkosságra, amelyben tizemhárom ember halt meg és öt megsebesült. Tavaly októberben egy öbölháborús veterán és nevelt fia három héten keresztül tartotta rettegésben Washingtont és környékét. A mesterlövész-kiképzésben részesült John Allen Muhammad és a 17 éves jamaicai Lee Malvo akkor tíz embert gyilkolt meg hasonló módon, további hármat pedig megsebesített. Ügyükben jelenleg folyik a vizsgálat.
A hatóságok nem zárják ki, hogy a múlt heti események kapcsolatban vannak a tavalyi vérengzéssekkel - mondta a BBC-nek Dave Tucker, Kanawha megye sheriffje. Tucker szerint a helyi rendőrséget az FBI alkalmazottai is segítik a nyomozásban, és naponta több mint kétszáz lakossági bejelentés is érkezik az ügyben. „A gyilkosságok körülményei nagyon hasonlítanak, de nem kezeljük sorozatgyilkosságként az ügyet” – jelentette ki a sheriff .

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fölényes győzelemmel világbajnok Hosszú Katinka

Fölényes győzelemmel világbajnok Hosszú Katinka

Kormánybiztos: azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Kormánybiztos: azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Magyarországon terjeszkedik a Tesco

Magyarországon terjeszkedik a Tesco

Meghalt Elekfi László nyelvész

Meghalt Elekfi László nyelvész

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Bezárják Siófok egyik legjobb cukrászdáját, mert túl sok a vendég

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal