Tetszett a cikk?

Újabb orvlövész felbukkanásától tartanak az Egyesült Államok keleti részén fekvő Nyugat-Virginiában, miután a múlt héten három embert lőttek le Kanawha megyében nagyon hasonló körülmények között - jelentette a BBC. Tavaly három héten át tartotta rettegésben Washingtont és környékét két orvlövész.

Mindhárom áldozatot benzinkutak mellett, körülbelül 30 méteres távolságból lőtték le múlt vasárnap és csütörtökön. Az áldozatokat a fejükön és a nyakukon találták el a lövedékek, amik minden bizonnyal egy, azonos kaliberű puskából származtak - jelentette be a megyei rendőrség.
A tragédiasorozat kísértetiesen hasonlít a 2002 őszén Washington DC-ben és környékén bekövetkezett sorozatgyilkosságra, amelyben tizemhárom ember halt meg és öt megsebesült. Tavaly októberben egy öbölháborús veterán és nevelt fia három héten keresztül tartotta rettegésben Washingtont és környékét. A mesterlövész-kiképzésben részesült John Allen Muhammad és a 17 éves jamaicai Lee Malvo akkor tíz embert gyilkolt meg hasonló módon, további hármat pedig megsebesített. Ügyükben jelenleg folyik a vizsgálat.
A hatóságok nem zárják ki, hogy a múlt heti események kapcsolatban vannak a tavalyi vérengzéssekkel - mondta a BBC-nek Dave Tucker, Kanawha megye sheriffje. Tucker szerint a helyi rendőrséget az FBI alkalmazottai is segítik a nyomozásban, és naponta több mint kétszáz lakossági bejelentés is érkezik az ügyben. „A gyilkosságok körülményei nagyon hasonlítanak, de nem kezeljük sorozatgyilkosságként az ügyet” – jelentette ki a sheriff .

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón, ahogy szabadon engednek egy jaguárcsaládot Argentínában

Videón, ahogy szabadon engednek egy jaguárcsaládot Argentínában

Reagált a Szuperliga a kilépésekre: átalakítják a terveket

Reagált a Szuperliga a kilépésekre: átalakítják a terveket

A Jóbarátoknak már az első két része olyat dobott, amit addig szinte senki

A Jóbarátoknak már az első két része olyat dobott, amit addig szinte senki