A legfrissebb adatok szerint tizenhét bányász vesztette életét, tízet pedig eltűntnek nyilvánítottak a észak-kínai Sanhszi tartomány egyik szénbányájában történt hétfői sújtólégrobbanásban. A baleset az utóbbi két hétben a harmadik bányarobbanás Kínában.

A tíz bányász túlélési esélyei halványak, mivel a tárnákban lévő gáz koncentrációja és a levegő hőmérséklete magas. A robbanás után hét órával hétfőn nyolc holttestet sikerült felszínre hozni, kedden pedig a mentőalakulatok 17 bányász tetemét számolták össze. Az AP amerikai hírügynökség szerint nem egész két héten belül a mostani már a harmadik bányaszerencsétlenség Sanhszi tartományban.
A tartomány tisztségviselői hétfő éjjel rendkívüli munkabiztonsági ülést tartottak, ahol elhatározták, hogy öt nagy állami bánya kivételével az összes tartománybeli bányát egy hétre biztonsági ellenőrzések céljából bezárják. Liu Csen-hua tartományi kormányzó szerint minden esetben hanyagság és rossz üzemeltetés okozta a szerencsétlenséget, s ebből ideje tanulni.
Múlt szerdán huszonnyolc ember vesztette életét Jangcsüan városában egy bányarobbanásban. Alig három nappal korábban gázrobbanás ölt meg 37 bányászt Tatung közelében, öten eltűntek. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: Ömlik a láva az Etnából

Videó: Ömlik a láva az Etnából

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje

Már az ügyészség előtt van az ultrafutónő támadójának ügye

Már az ügyészség előtt van az ultrafutónő támadójának ügye

Elterjedt hatóanyagokat tiltott be az EB, gondban lesznek a gazdák

Elterjedt hatóanyagokat tiltott be az EB, gondban lesznek a gazdák

Fogynak a magyar nyugdíjasok

Fogynak a magyar nyugdíjasok

A panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

A panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni