Tetszett a cikk?

A legfrissebb adatok szerint tizenhét bányász vesztette életét, tízet pedig eltűntnek nyilvánítottak a észak-kínai Sanhszi tartomány egyik szénbányájában történt hétfői sújtólégrobbanásban. A baleset az utóbbi két hétben a harmadik bányarobbanás Kínában.

A tíz bányász túlélési esélyei halványak, mivel a tárnákban lévő gáz koncentrációja és a levegő hőmérséklete magas. A robbanás után hét órával hétfőn nyolc holttestet sikerült felszínre hozni, kedden pedig a mentőalakulatok 17 bányász tetemét számolták össze. Az AP amerikai hírügynökség szerint nem egész két héten belül a mostani már a harmadik bányaszerencsétlenség Sanhszi tartományban.
A tartomány tisztségviselői hétfő éjjel rendkívüli munkabiztonsági ülést tartottak, ahol elhatározták, hogy öt nagy állami bánya kivételével az összes tartománybeli bányát egy hétre biztonsági ellenőrzések céljából bezárják. Liu Csen-hua tartományi kormányzó szerint minden esetben hanyagság és rossz üzemeltetés okozta a szerencsétlenséget, s ebből ideje tanulni.
Múlt szerdán huszonnyolc ember vesztette életét Jangcsüan városában egy bányarobbanásban. Alig három nappal korábban gázrobbanás ölt meg 37 bányászt Tatung közelében, öten eltűntek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Feleannyi iskolában van korlátozás, mint a második hullám tetőzésekor

Feleannyi iskolában van korlátozás, mint a második hullám tetőzésekor

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban