Tetszett a cikk?

Kurd harcosok az észak-iraki Moszulban elfogták Taha Jaszín Ramadán volt iraki alelnököt - közölte kedden a Kurdisztáni Hazafias Szövetség (PUK) szóvivője. Az egykori alelnök szerepel az USA által kiadott, a leginkább keresett volt iraki vezetők neveit tartalmazó listán.

A név nélkül nyilatkozó szóvivő elmondta, hogy a PUK harcosai hétfő délután kerítették kézre az iraki vezetőt, és átadták őt az amerikai erőknek. A PUK egy másik tagja pedig úgy nyilatkozott, hogy Ramadánt a politikai erők és a helyi lakosság együttműködésével sikerült elfogni. A BBC információi szerint a Pentagon megerősítette az elfogás hírét, és az amerikai védelmi minisztérium reményei szerint Ramadán elfogása új információkkal szolgálhat a volt iraki rezsimről.
A hatvanas éveiben járó katonai és politikai vezér a huszadik helyet foglalja el az USA által korábban kiadott, a leginkább keresett egykori iraki vezetők neveit tartalmazó listán. A BBC szerint Ramadán részben felelős volt Kuvait 1991-es lerohanásáért, illetve az azt követő Öböl-háború kirobbanásáért. A volt alelnököt az iraki kurdok elleni 1988-as gáztámadással, illetve a sía muszlimok 1991-es felkelésének leverésével is vádolják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

A Fidesznek van igaza, és tényleg nincs objektív mércéje a jogállamiságnak?

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után