Tetszett a cikk?

Három robbanás történt hétfőn reggel a dél-oroszországi Krasznodar városában. A detonációk egy embert megöltek és tizenhármat megsebesítettek.

A két kávézó és egy trolibuszmegálló közelében elkövetett robbantások sérültjei közül ketten súlyos állapotban vannak. Egyelőre nem tudni, hogy milyen robbanószerkezeteket hoztak működésbe és mi motiválta a merényleteket. A helyi biztonsági szervekre hivatkozó AP hírügynökség szerint még az sem kizárt, hogy nem terrortámadás történt, hanem helyi bűnszövetkezetek közötti leszámolás.
A város közel van a nyugtalan Csecsenföldhöz, s a forrongó kaukázusi térséggel határos orosz területeken sorozatosan robbantások és más merényletek történtek az utóbbi időben. Az orosz hatóságok rendre csecsen szélsőségesek számlájára írták az erőszakcselekményeket, de a krasznodari ügyészség szerint korai lenne még kimondani, hogy ebben az esetben is terrormerénylet történt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!