Tetszett a cikk?

Az Oszama bin Laden vezette al-Kaida terrorhálózat vállalta a bagdadi ENSZ-központ elleni merényletet – jelentette hétfőn az al-Haját című arab újság internetes kiadása, arra hivatkozva, hogy birtokában van egy ilyen értelmű levélnek a másolata.

A levelet az al-Kaida részegységeként ismert Abu Háfiz el-Maszri terrorcsoport írta alá. Az arab újság által ismertetett közlés szerint a terroristák azért hajtották végre a múlt hét keddjén a merényletet, hogy "megleckéztessék az ENSZ-et”, amely az iszlám ellen tevékenykedik, és csupán "az amerikai külügyminisztérium csúf arculatának megszépítésére szolgál" - idézi a dpa. A véres támadásban életét vesztette Sergio Vieira de Mello, az ENSZ-főtitkár iraki különmegbízottja, valamint legkevesebb 22 más személy. A terrorcsoport de Mellót "George Bush amerikai elnök barátjaként, valamint az amerikaiak első számú ENSZ-beli embereként" említi. A terroristák az al-Haját által ismertetett levelükben arra hivatkoznak, hogy a merénylők, vagyis "a muzulmán hit szent harcosai" támadásuk során arra törekedtek, hogy minél kevesebb ártatlan polgári személy halálát okozzák". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

A tanár lefejezésével sokkolt Franciaország erősíti a szélsőségesek elleni fellépését

A tanár lefejezésével sokkolt Franciaország erősíti a szélsőségesek elleni fellépését

Orbán is felkerült Trump bűnlajstromára

Orbán is felkerült Trump bűnlajstromára