Tetszett a cikk?

Irán hajlandó elfogadni, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség ellenőrei meglepetésszerű ellenőrzéseket végezzenek az ország atomlétesítményeiben, kész aláírni az atomsorompó-szerződés erre vonatkozó kiegészítő jegyzőkönyvét - közölte Ali Akbar Szalehi, az ázsiai ország NAÜ-képviselője.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szerint Irán fokozottabb együttműködést tanúsított az elmúlt hónapokban, ám ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy az ENSZ szakosított szervezete megállapíthassa, Teherán dúsít-e uránt vagy sem - tartalmazza ugyanakkor a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség Iránról elkészült szigorúan bizalmas jelentése, amelyből kedden kerültek nyilvánosságra részletek Bécsben. A jelentés szerint további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a NAÜ megállapíthassa, Iránban nem folyik urándúsítás. A dokumentumban a NAÜ tudatta, hogy dúsított uránt tartalmaztak azok a minták, amelyek az iráni Natanz nukleáris létesítményének a közeléből származnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között

Budapesten rendezik a 2021-es cselgáncs-világbajnokságot

Budapesten rendezik a 2021-es cselgáncs-világbajnokságot

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk