Tetszett a cikk?

A Hamász szélsőséges iszlám szervezet csütörtökön elutasította Jasszer Arafat palesztin elnöknek azt a felhívását, hogy újítsák fel az Izrael elleni akciókra június végén vállalt tűzszünetet. A mozgalom ugyanakkor jelezte, kész találkozni Mahmúd Abbász palesztin kormányfővel.

Arafat szerdán intézett felhívást a tűzszünetet a múlt hétenfelmondó fegyveres szervezetekhez. "A Hamász elutasítja a felhívást, mert a cionista megszállók megtorpedózták a tűzszünetet palesztin nők, gyermekek és politikai vezetők meggyilkolásával – közölte Abdelaziz ar-Rantiszi, a szervezet vezetője. Rantiszi hozzátette: mozgalma kész találkozni Mahmúd Abbász palesztin kormányfővel.
Közben az izraeli hadsereg a ciszjordániai Kabatijában felrobbantotta az Iszlám Dzsihád egyik harcosának családi házát - jelentették palesztin biztonsági források. Az izraeli katonák egyúttal visszavonultak csütörtök reggel Náblusz régi városrészéből, hogy behatoljanak a közeli Ballata menekülttáborba. Ott kijárási tilalmat rendeltek el és házkutatásokat kezdtek. Szerdáról csütörtökre virradóra egy tucatnyi aknalövedéket lőttek ki a Gázai övezet déli részén zsidó településekre. A támadásoknak nem voltak áldozatai. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Karácsony Gergely a cicáját promózza

Karácsony Gergely a cicáját promózza

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington