Tetszett a cikk?

A brit kormányfő szerint hírszerzési forrásokból származott, és nem lett eltúlozva az Irak elleni katonai fellépés szükségességét alátámasztó jelentés. Blair azt állítja, lemondott volna, ha az ominózus információ nem lett volna megbízható.

Tony Blair erről a független vizsgálóbizottság előtti meghallgatása során beszélt csütörtökön Londonban. A testület feladata kivizsgálni egy kormányzati tanácsadó halálának körülményeit: David Kelly lett volna - a BBC televízió szerint - a forrása annak a tudósításnak, amely szerint London eltúlozta az iraki fenyegetést, így akarván biztosítani magának a közvélemény támogatását a háborúhoz. Nevének kitudódása után pár nappal Kelly öngyilkos lett.
A miniszterelnök szerint az az állítás, amely szerint Irak képes 45 percen belül bevethető állapotba hozni tömegpusztító fegyvereit, a brit hírszerzéstől származott. "Ezzel az értesüléssel az egyesített hírszerzési bizottság rendelkezett... Mi nem használhattuk volna fel bizonyíték gyanánt, ha nem objektív forrástól származott volna" - érvelt Blair. A kormányfő azt is kijelentette: ha az ominózus információ nem lett volna megbízható, illetve "felfújták" volna, akkor ő már lemondott volna. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németországban már a nyitás előtt is lehet néhány terméket venni az Aldikban

Németországban már a nyitás előtt is lehet néhány terméket venni az Aldikban

Ed Sheeran apa lesz

Ed Sheeran apa lesz

Bikát áruló dílert fogtak a rendőrök, két halálesethez is köze lehet az ügynek

Bikát áruló dílert fogtak a rendőrök, két halálesethez is köze lehet az ügynek