Tetszett a cikk?

Három, összesen 100 kilogramm súlyú robbanóanyagot tartalmazó csomagot fedeztek fel és hatástalanítottak csütörtökön reggel az ajacciói repülőtéren. A Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front (FLNC)-HarcosokSzövetsége, az FLNC egyik szakadár csoportja vállalta magára a merényletkísérletet.

Az első két csomagot, amelynek gyújtószerkezete nem működött, a repülőtér külső részén helyezték el, a rendőrséget, csendőröket, vámosokat magában tömörítő regionális rendfenntartó csoport (GIR) irodája előtt. Ezt a szervezetet 2002 májusában hozták létre, feladata egyebek között a feketegazdaság elleni harc. A csomagokat egy szolgálatba siető rendőr fedezte fel. A harmadik, harminc kilogrammos csomag egy különleges rendőri egység irodái előtt hevert.
Dominique Perben francia igazságügyi-miniszter a korzikai erőszakhullám fellángolása miatt hétfőn a szigetre látogat, hogy az állami tisztviselőkkel és börtönőrökkel a biztonságukat szavatoló konkrét intézkedéseket vitasson meg. Keddre virradó éjszaka a keleti partvidéken fekvő Aleriában a Casabianda börtönnél hármas merénylet történt, amelyet az ügyész "katonai jellegű erőszakcselekménynek" minősített. A szigeten az év eleje óta 191 merényletet követtek el, ebből júliusban ötvenet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!