Tetszett a cikk?

Észtország nagy arányban támogatta az ország 2004. május elsején esedékes európai uniós csatlakozását: a vasárnapi népszavazáson a szavazópolgárok 67 százaléka voksolt igennel, 33 százalékuk pedig nemmel - ismertette a nem hivatalos végeredményt a Központi Választási Bizottság.

A választási bizottság adatai szerint a népszavazáson a 865 ezer szavazásra jogosult 63 százaléka vett részt, míg a tavalyi parlamenti választásokon 58,2 százalékuk járult az urnákhoz. Észtország a nyolcadik a tíz tagjelölt állam közül, amely támogatta az EU-csatlakozást; Lettországban szeptember 20-án járulnak az urnákhoz, míg Ciprus nem tart népszavazást a csatlakozásról.
Gerhard Schröder német kancellár meleg hangon üdvözölte vasárnap este az észt állampolgárokat és az Észt Köztársaság kormányát az európai uniós csatlakozásról szóló népszavazás eredménye alkalmából. Az észtek világos szavazatukkal történelmi esélyt ragadtak meg - hangsúlyozta a kancellár közleményében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikerült elfogni és közelről lefotózni az új, "gyilkos" darázsfajt, amely Amerika több részén is megjelent

Sikerült elfogni és közelről lefotózni az új, "gyilkos" darázsfajt, amely Amerika több részén is megjelent

Jó hír jött a Microsoft első androidos telefonjáról

Jó hír jött a Microsoft első androidos telefonjáról

Elkezdtek kikelni a teknőcbébik az olasz strandokon – videó

Elkezdtek kikelni a teknőcbébik az olasz strandokon – videó