Tetszett a cikk?

A Hamász nem teszi le a fegyvert, nem egyezik bele a tűzszünetbe, és nem sorakozik föl az új palesztin miniszterelnök mögé - közölte Ahmed Jaszin sejk, a Hamász szélsőséges palesztin szervezet szellemi vezetője. Szerinte "nincs értelme békéről beszélni".

Ahmed Jaszin, aki más Hamász-vezetőkkel együtt az izraeli hadsereg célzott likvidálásainak célpontja, szeptember 6-án túlélt egy ellene irányuló izraeli rakéta támadást, és azóta csak egy alkalommal hagyta el otthonát. Az általa tartott sajtóértekezlet helyszínének megválasztása a Hamász vezetőinek saját biztonságuk miatti aggodalmát tükrözi: Jaszin sejk ugyanis a sajtó képviselőit egy mecsetbe kérette, feltételezve, hogy ott Izrael - a vallási érzékenységekre való tekintettel - nem indít ellene akciót.
"A Hamász nem fegyverzi le magát önként, hiszen a palesztinoknál lévő fegyverek azt a célt szolgálják, hogy megvédjék magukat és népüket. Ezeket senki sem veheti el tőlük. A fegyverek beszolgáltatása azt jelentené, hogy megadjuk magunkat, és elveszítjük a harcot" - mondta a Hamász vezetője. "A fegyverek letételéről csak földjeink felszabadítása után vagyunk hajlandók beszélni. Békéről beszélni pedig nincs értelme, hiszen az ellenség folytatja agresszióját, a gyilkosságokat és települések létesítését" – tette hozzá. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így segítették a rendőrök Hadházyékat az autós tüntetésen - videó

Így segítették a rendőrök Hadházyékat az autós tüntetésen - videó

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől