Tetszett a cikk?

A svéd külügyminiszter feltételezett gyilkosáról készült DNS-vizsgálat eredménye megerősítette a svéd hatóságok gyanúját a múlt hónapban őrizetbe vett személlyel szemben - közölte kedden este a rendőrség szóvivője.

"Az angliai különleges laboratóriumban elvégzett DNS-vizsgálatra vonatkozó információk megerősítik a gyanúnkat a 24 éves őrizetessel szemben" - idézte a Reuters Ulf Goranzont, aki azonban további részletekkel nem volt hajlandó szolgálni. A rendőrség szeptemberben küldte el Birminghambe az Anna Lindh elleni merényletben használt késen talált mintát DNS-vizsgálat céljára. Az eredményről kedden tájékoztatták a gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit, aki ennek dacára továbbra is tagadja, hogy ő szúrta volna le szeptember 10-én a kétgyermekes családanyát egy stockholmi áruházban. Lindh másnap belehalt sebeibe.
A DNS-vizsgálat eredményét Goranzon szerint pénteken közli az illetékes ügyész a stockholmi bírósággal, egyúttal indítványozva a gyanúsított vizsgálati fogságának két héttel való meghosszabbítását. Az Aftonbladet című újság értesülése szerint a szakemberek lelki betegséget állapítottak meg a 24 éves gyanúsítottnál. Mint Per Granlund, a vizsgálatot végző klinika igazgatója elmondta, a szakvéleményt átadták az illetékes stockholmi bíróságnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Étteremmé alakított repülők, sehová sem tartó járatok: így küszködik a légiipar

Étteremmé alakított repülők, sehová sem tartó járatok: így küszködik a légiipar

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

A Fidesz útját járják be az amerikai republikánusok egy új tanulmány szerint

A Fidesz útját járják be az amerikai republikánusok egy új tanulmány szerint